NÚRIA PROPOSA A LA CLASSE DELS CAVALLS…

3 ANYS – 1º nivell infantil

CLASSE DELS CAVALLS

SETMANA DEL 30 DE MARÇ AL 3 ABRIL

Hola a tots i totes! Aquesta setmana vos deixe noves propostes per poder fer la classe de psicomotricitat a casa. Recordeu que la estructura és sempre la mateixa: calfament (ballem les cançons i fem els gestos). Activitat principal (teniu varies alternatives, feu el que pugau) i relaxació. Comencem!

 1. CALFAMENT:

Us recorde les cançons que podeu triar (2 ó 3). La idea és que les barregeu i les aneu canviant cada setmana per anar recordant-les totes:

De la web de “super simple songs”: https://supersimple.com/super-simple-songs/

 1. Make a circle
 2. Walking, walking
 3. Head, shoulders, knees and toes
 4. We all fall down
 5. One little finger
 6. Sweet dreams (good night per a la relaxació)

De la web de Patty Shukla: www.pattyshukla.com

 1. Stop!
 2. Jump!
 3. Shake! (your body)

2. ACTIVITAT CENTRAL

 • Ajudeu al xiquet a cercar a casa (o per la seua habitació) un objecte del “color, color…” i aneu guardant els objectes a una caixa per a utilitzar-los a la següent activitat. Una variant per als més menuts seria cercar vosaltres els objectes prèviament, els guardeu a una caixa i els barrejeu amb altres joguets. Després li demaneu que els identifiquen pel color.

 

 • Després necessitarem 5-6 fulles de colors diferents i les fiqueu en terra formant un rectangle. Han de ser dels mateixos colors dels objectes que hem buscat a l’activitat anterior. Ficarem en terra el rectangle amb les fulles i una marca a uns tres palms de distància. Li donem al xiquet/a la caixa amb els objectes i ha de llançar-los des de la marca, intentant que caiga cada objecte a la casella (full del color) corresponent. Quan ho tenen assolit, podeu endarrerir cada vegada més la marca de la distància.

 

 • Ara farem servir els fulls i altres objectes plans i blanets que tinguem per casa (coixins, teles, esponges,…) i altres que siguen durs, plans i que aguanten el pes del xiquet ( un llibre, cartró, suro,…). Els repartim pel terra i li diguem al xiquet/a que ha de creuar pel camí sense tocar el piso, xafant només els objectes. Han d’imaginar que és un riu, que està bullint, que hi ha taurons,… el que vullgueu. Quan ja ha creuat un parell de vegades li aneu donant altres indicacions: ara has de creuar botant amb els peus junts, ara de puntetes, ara cap enrere, ara xafant només els objectes durs, ara només els de color…”X”, etc. Podem demanar-li que faça sèries caminant; un de roig, un de blau,…ara un redó, un quadrat, etc.

 

Altres suggeriments per a fer activitats amb els xiquets/es:

https://jugamos.jimdofree.com/juegos-psicomotrices/

Si no teniu algun objecte adapteu l’activitat al que tingau per casa, no s’amoïneu en cap moment. Açò són només idees i suggeriments; el més important és que gaudiu fent les activitats i que els xiquets/es estiguen actius. Per eixample, si no en teniu de fulles, poseu-li imaginació: pinteu fulls en blanc, fiqueu mocadors u objectes en els que predomine un color, etc.

3. RELAXACIÓ

Dibuixem un triangle amb la respiració:

Busquem un lloc tranquil, amb poqueta llum i fiquem una música suau. Demanem al xiquet/a que es tombe cara amunt, (tapat per no agafar fred), amb els ulls tancats inicialment, en silenci i que porte l’atenció a la seua respiració.

Han d’agafar l’aire pel nas unflant la panxa, mantindre l’aire dins, i soltar-lo pel nas. Se tombem amb ells i fem de models, i anem dibuixant un triangle en l’aire amb un dit, fent coincidir cada costat del triangle amb un moment diferent de la respiració. Inspirem (dibuixem 1 costat del triangle), retenim (dibuixem el 2), i expulsem (fem el 3). La idea es fer els costats del triangle de la mateixa mida per poder equilibrar els tres moments de la respiració.

ESPERE QUE GAUDIU MOLT FENT AQUESTES ACTIVITATS I SI VOLEU PODEU CONTARME COM US HA ANAT AL MAIL DEL COL.LE (INFMEDMEL@GMAIL.COM) O A LA WEB (MEDITERRANIMELIANA.NET). UNA ABRAÇADA BEN FORTA I ESPERE QUE ENS TORNEM A VORE MOLT PROMPTE.

 

3 ANYS – 1r nivell infantil

setmana del 23 al 27 de març

Aquesta es una proposta per a fer a casa durant el temps que estem sense poder anar a l’escola. Es tracta d’una recopilació del que hem fet a classe, que vosaltres podeu adaptar segons les possibilitats de temps, d’espai, etc. Les activitats són orientatives, per a que les adapteu a cada cas particular. La duració de la sessió és de 45 minuts, però heu de ser flexibles amb el temps segons les necessitats del vostre fill/a. Trieu el millor moment del dia per a fer la sessió, evitant les hores de després de menjar o de repòs. També podeu fer dos o tres sessions setmanals o repartir les activitats al llarg del dia.

El guió d’una sessió de psicomotricitat seria: fer 3-4 cançons de calfament, una activitat principal (circuit o joc), replegar l’aula si cal i acabar amb una relaxació.

 

 1. CALFAMENT: Les rutines del principi de la sessió són sempre les mateixes, comenCem la classe de psicomotricitat amb una cançó per anar de l’aula al gimnàs fent una filera: “the wheels on the bus” (versió de super simple songs). Només arribar al gym, fem un rogle i cantem “make a circle”per a iniciar la classe. Desprès, fem tres o quatre cançons per calfar i per aprendre les parts del cos i les accions en anglés. Podeu triar:

De la web de “super simple songs”: https://supersimple.com/super-simple-songs/

 1. Walking, walking
 2. Head, shoulders, knees and toes
 3. We all fall down
 4. Make a circle
 5. Sweet dreams (Good night song per a la relaxació)https://www.youtube.com/watch?v=OKbpLQp509Y
 6. One little finger; https://www.youtube.com/watch?v=eBVqcTEC3zQ

De la web de Patty Shukla: www.pattyshukla.com

 1. Stop!https://www.youtube.com/watch?v=bJnfhYCC-Bo
 2. Jump!https://www.youtube.com/watch?v=1-vqQ5Gg39E
 3. Shake! (your body)https://www.youtube.com/watch?v=I5RUzkySseE

Aquestes són les que hem treballat fins ara, però podeu trobar moltes opcions a les webs que vos recomane o altres, sempre que siguen adequades per als xiquets, en anglès i que els motiven a ballar. Podeu mirar també:

www.dreamenglish.com

2. ACTIVITAT CENTRAL

Vos deixe varies alternatives:

Proposeu als xiquets que imiten els personatges que li aneu dient:

 • Caminar per una corda, fil o línia dibuxada en terra: recta o corba (equilibrista).
 • Caminar de puntetes (ballarina), de talons (foca), passos llargs (gegant), curts (formigues), etc.
 • Caminar com un soldat, com un robot… (menejant braços i cames).
 • Caminar amb els peus cap a dins (pallasso), cap a fora (pingüí).
 • Caminar com els animals: trotar (cavall), botar baixet (granota), botar amb peus junts (cangur), gatejar (gat)…
 • Reptar com una serp.

Preparar un circuit a casa en el que puguen fer varies accions combinades:

 • Córrer d’una paret a l’altra.
 • Botar un objecte amb els peus junts, amb les cames obertes, al lloc, de banda a banda de una línia o pal…podeu ficar gots de plàstic i quan els boten els giren capamunt/avall.
 • Fer bots curts, llargs, grans, menuts, ràpid, lent, de puntetes, etc. Podeu ficar línees fetes amb objectes (pals, llapis, cordes, fils, dibuixar-les o enganxar-les amb cinta adhesiva de colors, etc) en terra per marcar la distància dels bots.
 • Botar dins/fora d’un cercle o quadrat en terra, amb els peus junts o alternant els peus.
 • Gatejar per passar per baix d’una taula o cadira.
 • Botar al llit o al sofà (amb vigilància).
 • Caminar en zig-zag sortejant obstacles (mig metre de distància).
 • Llançar peces de construcció, joguets menuts, etc…dins d’una caixa o poal a certa distància per treballar la punteria.

Jocs amb pilotes menudes o globus:

 • Jugar amb les pilotes (botar-la, passar-la a algú i rebre-la,…)
 • Jugar amb un globus sense que toque el terra.
 • Ficar-se un globus o una pilota blaneta entre les cames i caminar sense que caiga.

Altres suggeriments per a fer activitats amb els xiquets/es:

https://minigym13.wordpress.com/

https://educacion2.com/ejercicios-de-educacion-fisica/

3. RELAXACIÓ

 Tranquils i atents a la respiració:

Podem ficar música suau i demanar als xiquets que es tomben cara amunt, tapadets per no agafar fred, amb els ulls tancats, en silenci i notant la seua respiració. Han de dur tota l’atenció a l’aire que entra fred pel nas, unfla la panxa i ix calent pel nas. Se tombem amb ells i fem de models, i els anem parlant baixet per dirigir la seua atenció al recorregut imaginari de l’aire pel cos.

Fem una carícia:

Asseguts com els indis mirem les nostres mans, les juntem pels palmells fent força com intentant esclafar alguna cosa. Després fem força amb els punys com si volguérem traure el suc a una llima. Repetir 3 o 4 vegades. Preguntar al xiquet qué està sentint a les mans. Després obrim una mà i passem el dit índex de l’altra mà per tota la voreta de la mà oberta (i entre els dits) com si volguéren dibuixar-la. Repetir canviant les mans.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *