NÚRIA PROPOSA A LA CLASSE DELS SOLETS, ASTRONAUTES, MARIETES I DRACS

4 I 5 ANYS – 2n i 3r nivell infantil

CLASSE SOLETS – ASTRONAUTES

CLASSE MARIETES – DRACS

SETMANA DEL 30 DE MARÇ AL 3 ABRIL

Hola a tots i totes! Aquesta setmana vos deixe noves propostes per poder fer la classe de psicomotricitat a casa. Recordeu que la estructura és sempre la mateixa: calfament (ballem les cançons i fem els gestos). Activitat principal (teniu varies alternatives, feu les que pugau) i relaxació. Comencem!

  1. CALFAMENT:

Us recorde les cançons que podeu triar (2 ó 3). La idea és que les barregeu i les aneu canviant cada setmana per anar recordant-les totes:

De la web de “super simple songs”: https://supersimple.com/super-simple-songs/

  1. Make a circle
  2. Walking, walking
  3. Head, shoulders, knees and toes
  4. We all fall down
  5. One little finger
  6. Sweet dreams (good night per a la relaxació)

De la web de Patty Shukla: www.pattyshukla.com

  1. Stop!
  2. Jump!
  3. Shake! (your body)
  4. Twist
  5. Wiggle it

 

2. ACTIVITAT CENTRAL

  • Ajudeu al xiquet a cercar a casa (o a la seua habitació) un objecte que siga blau i blanet, que siga roig i menut, que siga groc i llarg, que siga verd i prim, que siga taronja i redó/quadrat, que siga rosa i dur…(i altres amb els conceptes que treballen a la classe). Aneu guardant els objectes a una caixa o borsa per a utilitzar-los a la següent activitat.

 

  • Després necessitarem 5-6 fulles de colors diferents i les fiqueu en terra formant un rectangle. Han de ser els mateixos colors dels objectes que hem buscat a l’activitat anterior. Ficarem en terra el rectangle amb les fulles i una marca a uns tres palms de distància. Li donem al xiquet/a la caixa amb els objectes i ha de llançar-los des de la marca, intentant que caiga cada objecte a la casella (full del color) corresponent. Si aneu endarrerint cada vegada més la distància aniran perfeccionant la punteria amb la pràctica.

 

  • Ara agafarem uns fulls i altres objectes plans i blanets que tinguem per casa (coixins, teles, esponges,…) i altres que siguen durs, plans i que aguanten el pes del xiquet ( un llibre, cartró, suro,…). Els repartim pel terra i ha de creuar pel camí sense tocar el piso, xafant només els objectes. Imaginem que és un riu, que està bullint, que hi ha taurons,… el que vulgueu. Quan ja ha creuat un parell de vegades li doneu altres indicacions: ara botant amb els peus junts, ara de puntetes, ara cap enrere, ara xafant només els objectes durs, ara només els de color ”X”, etc… i altres que penseu. Podem demanar-li que faça sèries caminant; un de roig, un de blau,…ara un redó, un quadrat, etc.

 

  • Podeu agafar els fulls, dibuixar i retallar siluetes de mans, peus, cercles i quadrats. Repartiu les peces pel terra fent un circuit. Quan se troben un quadrat botaràn amb els peus junts dins, i si es troben un cercle han de fer una volta. Podeu afegir formes i consignes a mesura que van guanyant pràctica.

 

  • Poseu a la paret un tros de paper enganxat (el més gran que pugau). Demaneu als xiquets que es tomben cara amunt amb el cul pegat a la paret i les cames en l’aire. S’han de llevar sabates i mitjons. Han d’agafar ceres i colorins amb els dits dels peus i dibuixar alguna cosa al paper.

 

Altres suggeriments per a fer activitats amb els xiquets/es:

https://jugamos.jimdofree.com/juegos-psicomotrices/

Si no teniu algun objecte adapteu l’activitat al que tingau per casa, no s’amoïneu en cap moment. El més important és que gaudiu amb els vostres fills/es i que els xiquets/es es moguen i estiguen actius.

 

3. RELAXACIÓ

 

Comencem la relaxació fent un poquet de ioga. Podeu fer el “saludo al sol” dues o tres vegades (mireu la proposta de la setmana passada), o podeu suggerir als xiquets que facen les postures d’animals (gos, gat/vaca, serp, papallona, lleó…). A classe gastem un dau que té les cares amb els dibuixos de les postures. Podeu imprimir les fotos o escriure els noms en targetes i que trien una postura cada vegada. Fiqueu un llapis al mig del cercle de la foto i feu-lo rodar com una ballarina.

Dibuixem un triangle amb la respiració:

Busqueu un lloc tranquil, amb poqueta llum i fiqueu una música suau. Demaneu al xiquet/a que es tombe cara amunt, (tapat per no agafar fred), amb els ulls tancats inicialment, en silenci i que porte l’atenció a la seua respiració. Ha d’agafar l’aire pel nas unflant la panxa, mantindre l’aire dins, i soltar-lo pel nas. Dibuixeu un triangle en l’aire amb un dit, fent coincidir cada costat del triangle amb un moment diferent de la respiració. Inspirem (dibuixem 1 costat del triangle), retenim (dibuixem el 2), i expulsem (fem el 3). Poc a poc els xiquets van agafant el ritme i dibuixant ells mateixos el triangle. La idea es fer els costats del triangle de la mateixa mida per poder equilibrar els tres moments de la respiració.

 

ALTRES ACTIVITATS: Brian gym

 Aquestes activitats són adequades per a treballar la concentració i la connexió dels dos hemisferis cerebrals. Es poden fer en qualsevol lloc i moment, quan volem que el xiquets canvien d’activitat o es relaxen.

 

  • “Posar les mans enfrontades fent un triangle i anar apretant cada parella de dits (polzes, índexs, anul·lars..) pausadament i d’un en u, cada vegada. Tocar-se el genoll esquerre amb la mà dreta i alternar.”

 

  • “Posar-se en peu, creuar les cames i estirar els braços cap amunt. Després creuar les mans amb els braços estirats i arreplegar-los acostant-nos al pit sense soltar les mans (com si tinguérem les mans lligades entrellaçades i no puguerem soltar-les), estirar i encollir els braços allunyant i acostant els braços al pit.

 

  • Amb els ulls tancats, tocar-se les orelles, una mà a cada orella i massatgear-la suaument de dalt a baix, desenrotllar-la, etc.

 

  • Dibuixar un 8 tombat (símbol de l’infinit) en l’aire amb un dit imaginant-ho.

 

  • En peu, girar el tronc cap a un costat amb ambdós braços mentres pleguem la cama d’eixe costat en l’aire, apuntant amb el genoll cap al costat oposat al què fem la torsió.

 

  • Massatgear-se la clavícula amb una mà i al mateix temps la zona del melic amb l’altra mà.

 

  • “Assentats en la cadira amb els braços creuats en el pit, fer cercles amb tot el tronc superior, com si giràrem sobre un eix imaginari del nostre melic.

 

  • Assentats en el bord de la cadira amb les cames rectes i estirades, estirar-nos doblegant el tronc a tocar els peus. Dibuixar una papallona amb els dos dits en l’aire al mateix temps, dibuixos simètrics. Podem començar amb formes geomètriques senzilles perquè vagen agafant la tècnica.”

 

ESPERE QUE GAUDIU MOLT FENT AQUESTES ACTIVITATS I SI VOLEU PODEU CONTAR-ME COM US HA ANAT AL MAIL DEL COL.LE (infmedmel@gmail.com) O A LA WEB (https://mediterranimeliana.net/). UNA ABRAÇADA BEN FORTA I ESPERE QUE ENS TORNEM A VORE MOLT PROMPTE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *